SRNČÍ PEČENĚ.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZVĚŘINA / ZVĚŘINA SRNČÍ / 




INGREDIENCE: 100 g srnčího masa z kýty, plece nebo hřbetu, 100 g slaniny, sůl, 3 lžíce oleje, 2 cibule, šálek, nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 3 lžičky koření, 1lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso prošpikujeme částí slaniny, zbytek nakrájíme a s přidáním oleje rozškvaříme. Přidáme osolené maso a po všech stranách ho opečeme. Pak do tuku vsypeme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme nastrouhanou zeleninu a rovněž ji opečeme. Maso posypeme kořením, podlijeme vodou nebo vývarem z masoxu, vložíme do trouby a za občasného přelití vypečenou šťávou, podlití vodou a obrácení upečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme, necháme na teple, vypečenou šťávu zahustíme moukou, povaříme a zjemníme máslem. Můžeme rovněž přilít i sklenku koňaku. Zesílí se tím chuť omáčky Pak ještě krátce povaříme a podáváme s brusinkovým nebo rybízovým kompotem. Jako přílohu volíme většinou houskové knedlíky nebo opečené brambory. Ke zvěřině pijeme červené víno nebo pivo.

SRNČÍ PEČENĚ. SRNČÍ PEČENĚ.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1346 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz